Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Pochwal się swoim autkiem - Opisy, zdjęcia, prezentacje.
Awatar użytkownika
Tosterkovsky
Starszy Klubowicz
Posty: 1217
Imie: Piotr
Auto: Fiat
Silnik: 1.9 JTD (85 Kw 115 PS)
Kolor: 841/A (Nero Moire' VR.)
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6364
Lokalizacja: Mazowsze
Kontaktowanie:

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Tosterkovsky » 14 lis 2016, 12:32

No tylko mnie to interesuje na DEPO, bo sam je mam :P Czy wcześniejsze modele też nie miały kleju? :P Może ktoś wcześniej zamawiał i sprawdzał :P
Obrazek

Fabbrica Italiana di Automobili Torino

Obrazek

Awatar użytkownika
Tomi
Administrator
Posty: 3381
Imie: Tomek
Auto: SAABOLOT
Silnik: 1.4
Kolor: NR 170
Prezentacja auta: http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=61&t=5125
Lokalizacja: WWL Radzymin

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Tomi » 14 lis 2016, 13:21

Ja miałem depo i miały klej

Awatar użytkownika
Baza
Nowy Klubowicz
Posty: 50
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Czarny
Lokalizacja: Świętokrzyskie, Jędrzejów

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Baza » 14 lis 2016, 15:29

I ori i depo maja przyklejony klosz...

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 14 lis 2016, 15:44

mhm... to mnie oszukali, ale sprawdzę jeszcze

Awatar użytkownika
Baza
Nowy Klubowicz
Posty: 50
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Czarny
Lokalizacja: Świętokrzyskie, Jędrzejów

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Baza » 14 lis 2016, 23:41

Mnie na dniach przyjda lampy. Depo wlasnie to tez zerkne. Ale jak.ostatnio mialem takie w łapach to byly klejone

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 15 lis 2016, 15:14

Baza pisze:Mnie na dniach przyjda lampy. Depo wlasnie to tez zerkne. Ale jak.ostatnio mialem takie w łapach to byly klejone

klejone, są zaczepy dodatkowe, ale i tak są klejone.

Sprawdź jak Ci przyjdą, czy masz dobrze kable poprowadzone i czy da się zablokować/przekręcić chwyt od kierunkowskazu. Ja musiałem wyłamać kawałek plastiku by nie wypadał :F

Awatar użytkownika
Patryk
Klubowicz
Posty: 641
Imie: Patryk
Auto: Stilo
Silnik: 1.9 JTD 115KM
Kolor: Blu Jet
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=7159
Lokalizacja: Lędziny | SBL

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Patryk » 15 lis 2016, 15:47

U mnie z Depo jest wszystko okej.
Są klejone, ale otworzenie ich to drobnostka w porównaniu z ori

Awatar użytkownika
Baza
Nowy Klubowicz
Posty: 50
Imie: Piotr
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.6 16v 103km
Kolor: Czarny
Lokalizacja: Świętokrzyskie, Jędrzejów

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Baza » 17 lis 2016, 22:53

Patryk pisze:U mnie z Depo jest wszystko okej.
Są klejone, ale otworzenie ich to drobnostka w porównaniu z ori


Bo są klejone na kleju silikonowym jak dobrze pamiętam

Nitszu pisze:Sprawdź jak Ci przyjdą, czy masz dobrze kable poprowadzone i czy da się zablokować/przekręcić chwyt od kierunkowskazu. Ja musiałem wyłamać kawałek plastiku by nie wypadał :F

Inspekcja nic nie wykazała, zobaczymy jak podepnę czy nie będą świrować :roll:

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 22 maja 2017, 23:52

Taki kombos, mały update...
Zestaw Federali 17"
Obrazek

Zregenerowane fele:
Obrazek


Tłumnik Kadex z końcówką Ultera:
Obrazek
Obrazek

więcej niebawem :D

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 30 maja 2017, 19:06

2 dekielki już pomalowane, odcień niestety lekko się różni :F jednak jest i tak znacznie lepiej
Obrazek

Do tego wreszcie skończyłem z dotykiem w radiu :D parę poprawek na android boxie jeszcze zostało, ale dotyk jest założony i nie strzelił przy montażu radia :D
http://www.youtube.com/watch?v=BKYVrhyFSno
Ostatnio zmieniony 26 paź 2017, 15:29 przez Nitszu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 18 lip 2017, 18:06

kolejna zabawa :D
listwy dachowe wołały już o pomstę do nieba. Lakier poschodził, a więc śrubokręt w ruch:
Obrazek


Spinek jest 6 na listwę, po latach są kruche. Listwę trzeba przyciągnąć w stronę zewnętrzną auta. Ja posłużyłem się śrubokrętem wkładając go od strony wewnętrznej przez szmatkę.

Tak wyglądają spinki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Podczas demontażu 2 szt się skruszyły. W ASO numer spinki to: 71740687 da się zamówić na sztuki, jedna to 13 zł :F.

Gruba folia na słupki + suszarka do włosów i ostry nóż wystarczą z tego co widzę. Ja ściągam wszystkie uchwyty by łatwiej nakleić folię oraz by profilaktycznie trzymały ją w miejscu po założeniu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1284
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f ... 20#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Zawaś » 18 lip 2017, 23:33

Nitszu pisze:2 dekielki już pomalowane, odcień niestety lekko się różni :F jednak jest i tak znacznie lepiej
Obrazek

Do tego wreszcie skończyłem z dotykiem w radiu :D parę poprawek na android boxie jeszcze zostało, ale dotyk jest założony i nie strzelił przy montażu radia :D


Z tym dotykiem w radiu to jakieś cuda :o
Musisz już bardzo dobrze znać to radio jeśli chodzi o przyciski ;) Wygląda to estetycznie i się nie klei pewnie :P
Fela najlepsza jaka może być do FIATA i to nie tylko Stilo :D
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 18 lip 2017, 23:35

z dotykiem w radiu to już jest fajna zabawa :)
ale fakt przyciski trzeba znać.... przynajmniej nie są poobdzierane

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 31 lip 2017, 18:51

mały update... starszy Pan stwierdził, że zjedzie bezpośrednio z wewnętrznego pasa na rondzie.
Oczywiście przekonany o swojej niewinności więc musiałem dzwonić po policję.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zawaś
Starszy Klubowicz
Posty: 1284
Imie: MARCIN
Auto: FIAT STILO MULTIWAGON
Silnik: 1.9 MJTD 140KM
Kolor: BLU VITALITY VR 480
Prezentacja auta: http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f ... 20#p194220
Lokalizacja: TORUŃ

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Zawaś » 31 lip 2017, 23:06

Heh to pewnie na strzalce kierunkowej skrętu na sygnalizatorze też zawraca ;) O takich kruczkach mało kto wie u nas :P Pewnie lepiej na tym wyjdziesz więc będzie na rehabilitację auta :pocieszacz:
Jest: Fiat Stilo 1.9 MJTD 140 KM DYNAMIC
Był: Fiat Marea Weekend 1.9 TD 100 KM HLX

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5263
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Mazi » 31 lip 2017, 23:06

Najgorsze z możliwych miejsc tylny błotnik.. przeżywałem to samo...
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
Nokian
Nowy Klubowicz
Posty: 228
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTDm 140PS
Kolor: Grigio Orione VR
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=15152
Lokalizacja: Żywiec

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nokian » 01 sie 2017, 07:34

Ile to Pana starszego kosztowało?

Szkoda auta i czasu, tak to by poszedł "nie bity" ;)

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 01 sie 2017, 15:28

mhm... Pan starszy dostał 450 zł mandatu... zanim przyjechała policja pomogłem mu jeszcze reflektor uruchomić, bo kable mu naderwało ( nie wiem po co w sumie ).

obawiam się jednak wyceny w PZU, czekam właśnie na info

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5263
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Mazi » 02 sie 2017, 07:31

Z PZU nie powinno być źle najgorsza jest gówniana warta.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
Nitszu
Nowy Klubowicz
***
Posty: 268
Imie: Grzegorz
Auto: Fiat Stilo 3D
Silnik: 1.4
Kolor: Czarny
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6935&p=87360#p87360
Lokalizacja: Kraków

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nitszu » 11 wrz 2017, 17:22

Panowie i Panie jak doradzacie. Władnie dostałem opinię od dobrego lakiernika mocno polecanego na forum forda. By nie wycinać tego błotnika. By lepiej wypchać, ew, wyszpachlować, że lepiej 1m szpachli niż 4m spawu. Spaw może rdzewieć od strony wewnętrznej, a tu blacha tylko wygieta.

Na śr-pt jestem umówiony do innego blachaża, który uważa, że trzeba nowy błotnik wspawać.

Added in 1 minute 8 seconds:
Może kiedyś to auto będę sprzedawał i nie chciałbym komuś złomu oddać.

Awatar użytkownika
Mazi
J.Admin
Posty: 5263
Imie: Rafał
Auto: Abarcina
Silnik: 1,2 x 2 :D
Kolor: 601 nero
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=6122
Lokalizacja: Małopolska

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Mazi » 11 wrz 2017, 17:51

Ja bym wypychał.
Udało Ci się rozwiązać problem ?? Napisz jak to zrobiłeś... dla potomnych....
Szukasz pomocy elektromechanika - problem z SELESPEED / DUALOGIC viewtopic.php?f=36&t=11584&start=25

Awatar użytkownika
Nokian
Nowy Klubowicz
Posty: 228
Imie: Michał
Auto: Fiat Stilo
Silnik: 1.9 JTDm 140PS
Kolor: Grigio Orione VR
Prezentacja auta: viewtopic.php?f=16&t=15152
Lokalizacja: Żywiec

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: Nokian » 11 wrz 2017, 18:38

Lepiej mieć spękaną szpachlę i lakier czy źle wspawaną ćwiartkę?

Jak się boisz przy sprzedaży, że ktoś Ci coś zarzuci, że szpachla, bity i w ogóle pół auta nie było i zespawane z 3 innych to zachowaj zdjęcia i pokaż klientowi jeśli będzie taka potrzeba.

Awatar użytkownika
alton88
Klubowicz
Posty: 594
Imie: Artur
Auto: Fiat Stilo 6 speed
Silnik: 1.4 16v 95KM
Kolor: Czarny metalik
Lokalizacja: Racibórz

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: alton88 » 11 wrz 2017, 20:07

Ja bym wolał jednak szpachlę na błotniku niż cały bok zrywany i spawany.

PS. nie da się wypchać i pocynować? pytałeś blacharzy?

Awatar użytkownika
piotrek194
Klubowicz
Posty: 582
Imie: Piotrek
Auto: Fiat Stilo , BABARTH
Silnik: 2,4 20V
Kolor: 745 + VERDE CRISTALLO
Prezentacja auta: http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=14098
Lokalizacja: Warszawa

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: piotrek194 » 11 wrz 2017, 21:54

Mój samochód takie coś przeżywał u poprzedniego właściciela i był wyciągnięty błotnik i wyrównany szpachlą , 2kg szpachli nie ma. Stłuke miał w 2009 o ile dobrze pamiętam i wszystko jest jak należy, nic nie pęka :P Także pomysł z wstawianiem nowej ćwiartki to bym podziękował :P

Awatar użytkownika
pio075
Starszy Klubowicz
Posty: 2314
Imie: Piotrek
Auto: Stilo 5D
Silnik: 1.6 16V 103KM
Kolor: Bordeaux Old Rose
Prezentacja auta: http://klubfiatstilo.pl/viewtopic.php?f=16&t=14610
Lokalizacja: Kielce

Re: Fiat Stilo 3D 1.4 Skywindow

Postautor: pio075 » 11 wrz 2017, 23:02

To ja cię tylko upewnię w przekonaniu - przy tak drobnym uszkodzeniu lepiej to dobrze wypchnąć i wyprostować, to co ew. pozostanie wyrównać szpachlą i pomalować. Jeśli zajmie się tym fachowiec to ani szpachla nie będzie pękać, ani nie wyjdzie korozja, a na Januszy mierników możesz zachować zdjęcia jeżeli obawiasz się marudzenia przy odsprzedaży.
Jednak łatwiej spieprzyć wspawanie niż prostowanie, a źle zabezpieczone spawy mogą dość szybko skorodować więc poza "fabrycznym lakierem" wielu plusów nie ma.



Wróć do „Moje Auto”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości